Evan Spiegel er en av to gründere av mobilappen Snapchat, som takket nei da Facebook ønsket å kjøpe dem opp.

Folk under 30 forandrer verden

Publisert: 8. januar 2014 kl 08.58
Oppdatert: 8. januar 2014 kl 09.30

Det er en forfriskende tid for unge mennesker med store ambisjoner, fastslår Forbes. I bladet som kommer i slutten av januar vil magasinet for tredje gang presentere sin årlige opplistning 30 under 30. Listen skal gi en oversikt over de største stjernene under 30 på 15 ulike områder. Ulike lister og omtaler ligger allerede ute på Forbes´ nettsider. Her er fire av de unge stjernene som løftes fram:

Lucas Duplan (22) Finans
Duplan står bak et av de mest omtalte og kontroversielle nystartede selskapene i USA. Med Clinkle er målet at man skal kunne gjennomføre finansielle transaksjoner ved hjelp av en digital lommebok på mobiltelefoner. Duplan sjokkerte Silicon Valley da han klarte å hente inn store mengder kapital fra kjente investorer til en hemmelig produkt som ennå ikke er lansert. Han har også tiltrukket seg gode folk, herunder den tidligere finansdirektøren i Netflix.
Oliva Wilde (29): Skuespiller og sosial enterprenør
Når du skal skaffe penger til gode formål, finnes det bedre måter å gjøre det på enn å oppsøke de samme, rike giverne gang etter gang. Det mener skuespiller Oliva Wilde, som har startet bedriften Conscious Commerce. Selskapet har til hensikt å koble merkevarer sammen med ulike gode formål. Overskuddet fra en bestselgende kjole hos Anthroplogie kan eksempelvis gå til en jenteskole i India. En annen merkevare kan bidra med støtte til en skole på Haiti.
Evan Spiegel (23) år og Bobby Murphy (25): Gründere av Snapchat
De to driver Snapchat, en mobilapplikasjon som brukes til å sende rundt 400 millioner bilder og videoer hver dag. Bilder og videoer som mottakeren bare får ta en rask titt på før de blir forsvinner fra både skjerm og telefon. Selskapet tiltrekker seg svært mye kapital, og skal visstnok ha sagt nei til et oppkjøpstilbud fra selveste Facebook.

 

Saken fortsetter under annonsen