Ledelse

Når følelsene øker i styrke, minsker rasjonaliteten.

Grunner til å ikke ta konflikten

Når skal du ta konflikten, og når skal du la den passere?

Publisert Sist oppdatert

Ett av spørsmålene man med fordel kan stille seg, er: Er jeg for følelsesladet akkurat nå? Hvis du selv kollegaen din er sint eller oppbrakt er det sannsynligvis ikke tiden for å stupe inn i konflikten. Det er lite hensiktsmessig å stå og skrike til hverandre, og det finnes forskning som viser at rasjonaliteten reduseres når følelsene øker i styrke.

Istedenfor å få en produktiv diskusjon av et tema, ender vi i slike tilfeller opp i en negativ, følelsesladd spiral hvor begge sider eskalerer konflikten, skriver Jeanne Brett, professor i tvisteløsninger og organisasjoner ved Kellogg School of Management, Northwestern University, i et blogginnlegg hos Harvard Business Review.

Hvis man har få eller ingen muligheter til å endre noe gjennom å engasjere seg, bør man ifølge Brett også vurdere om dette er en konflikt eller diskusjon man skal bruke tid på. Unntaket fra denne «regelen» er at det finnes situasjoner hvor det å si hva man mener, selv om man vet at det ikke utgjør noen forskjell, gjør at man føler seg bedre. Å demonstrere integritet kan være viktig i profesjonell sammenheng.

Powered by Labrador CMS