Ledelse

Hjelper bedrifter i krise

Kassen er tom, kreditorene hamrer stadig høyere på døren og de ansatte er møkk lei. Gründer Leif Salomonsen slår seg opp på å hjelpe bedrifter i krise. Det er ikke ledelsen i den akterutseilte bedriften alltid like fornøyd med. Det skriver Finansavisen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi blir ikke verdens mest populære der vi går inn. Vi er brutalt ærlige, sier Salomonsen, som har startet restruktureringsfirmaet Recore.

Den sittende ledelsen føler seg ofte overkjørt når han kommer inn.

– I utgangspunktet er vi en tilleggsressurs for både finansdirektør og konsernsjef. Men vi må ha tilgang til styret, for vi opplever enkelte ganger at CEO prøver å isolere oss, så vi ikke får den støtten vi trenger.

Han forteller at sjefen ofte forsvinner halvveis ut i prosessen, men at de da er så inne i virksomheten at de lett kan overta den posisjonen mens det rekrutteres etter ny sjef. Ofte består jobben hans i å implementere tiltak som ledelsen har fått anbefalt av 1–2 konsulentbyråer i forkant, uten å ta grep.

– Det kan skyldes en slags tilstand av lammelse, drevet frem av slitasje i relasjonene med omverdenen. Når tilliten forvitrer, er det ikke noe du kan gjenoppbygge over natten.

Powered by Labrador CMS