Arbeidsliv

– Det er gode nyheter at Robert Eriksson nå vil lytte til partene i arbeidslivet for å få et bedre permitteringsregelverk, sier Svein Oppegaard, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.

Innsats påvirker sykefraværet

– Sykefraværet reduseres ikke bare ved å undertegne en IA-avtale. På samme måte som et medlemskap i et treningsstudio ikke gjør deg til toppidrettsutøver. Det må en innsats til, mener Svein Oppegård i NHO.

Publisert Sist oppdatert

27. November møttes partene i arbeidslivet på den nasjonale IA-konferansen. Temaer i år var arbeidsplassen, frafallsproblematikk og hvordan man best skal forebygge sykefravær, skriver NHO på sine hjemmesider.

Oppegård peker på at NHO-bedriftene har vist at det er mulig å redusere sykefraværet med dagens sykelønnsordning.

– Våre medlemsbedrifter har, siden den første IA-avtalen ble inngått i 2001, redusert sykefraværet med 21,1 prosent, skriver han.

Resultatene har ikke kommet av seg selv. Du må jobbe for å få til en forbedring.

– Sykefraværet reduseres ikke bare ved å undertegne en IA-avtale. På samme måte som et medlemskap i et treningsstudio ikke gjør deg til toppidrettsutøver. Det må en innsats til, understreker han,

Finansdepartementet anslår at de totale kostnadene til sykefracær i 2013 var 59 milliarder kroner. 40 prosent av dette er arbeidsgivers direkte utgifter til sykepenger i arbeidsgiverperioden de første 16 dagene. I tillegg kommer kostnadene ved langtidsfravær og den delen av arbeidsgiveravgiften som går til Folketrygden.

Powered by Labrador CMS