Annonse

Kongsberg Gruppen har visst om korrupsjonsmistankene

Tirsdag gikk Økokrim til aksjon mot Kongsberg Gruppen, på grunn av mistanker om at våpengiganten var involvert i korrupsjon. Det er tatt ut siktelse mot én person som fortsatt jobber i selskapet.

Dagens Næringsliv skriver at konsernsjef Walter Qvam har innrømmet at konsernledelsen har visst om korrupsjonsmistankene i forbindelse med virksomheten i Romania. Selskapet hyret derfor inn revisjonsfirmaet PWC, og konkluderte etter granskningen at det ikke var grunnlag for å få videre med saken. Hovedgrunnen var at de ikke klarte å komme til bunns i mistankene, siden de mistet sporet av pengene i såkalte skatteparadiser.

– Det var et uklart faktagrunnlag. Det var selvsagt bredere og mer innholdsrikt etter et år enn da vi startet, da det var rykter. Det vi var på jakt etter å finne ut gjennom denne granskningen var om det kunne finnes spor av faktiske overføringer av penger, for eksempel, eller annen type virkelig beviselige aksjoner, sier Qvam til Dagens Næringsliv.

Qvam fastholder overfor avisen at selskapet bare fant indisier, og at de ikke klarte å finne mer.

Kongsberg Gruppen har sikret kontrakter verdt 1,4 milliarder kroner i Romania fra slutten av 1990-tallet og frem til 2008.

Annonse
Annonse