Ledelse

Lego har hatt snudd krise til sterk vekst, men Legos konsernsjef Jørgen Vig Knudstorp har ingen intensjoner om å hvile på laurbærene, og fokuserer nå på å unngå fremtidige problemer før de utvikler seg til nye kriser.

Lego-sjefen slipper ikke problemene

Etter krisen er Lego nå tidlig ute med å kartlegge mulige problemer som kan oppstå i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

For noen år tilbake var Lego konkursen nær, og Legos konsernsjef, Jørgen Vig Knudstorp, har fått mye ære for at de klarte å snu utviklingen og redde leketøyselskapet. Det ser imidlertid ikke ut til at Lego har intensjoner om å hvile på laurbærene.

Avisen Berlingske skriver at Knudstorp i år skal bruke mye tid på at være et slags «filter» i Lego som fanger opp potensielle problemer og trusler.

Lego har hatt sterk vekst i nyere tid. Det innebærer en risiko for at man ikke ser fremtidige problemer. Knudstorps sier til Berlingske at et problem ofte oppstår ti år før det utvikler seg en krise. Dermed gjelder det å holde øynene åpne.

Ifølge Knudstorp er de i dag gode og effektive på produksjonssiden, men han ser at de blant annet kan bli flinkere til å flytte ressurser fra ett sted til ett annet, hvis det er mer vekst der. I år skal han ifølge den danske avisen prioritere å bruke tid på tre hovedområder: digital teknologi, globalisering/utvikling av forretningsvirksomheten i Asia og samfunnsansvar.

Powered by Labrador CMS