Annonse
– Vi aksepterer ikke at NHO totalt avviser å snakke om pensjon, sier LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

LO vil dele lønnsoppgjøret i to

VG skriver at det er kluss på linjen mellom NHO-sjef Kristin Skogen Lund og LO-leder Gerd Kristiansen.

LO-kongressen har vedtaksfestet at tjenestepensjon skal sikres gjennom tariffavtalene og lønnsoppgjøret. NHO og Norsk Industri har gjort det klart at det er fullstendig uaktuelt.

Ifølge avisen vil LO holde det åpent om de vil søke en kombinert løsning, hvor Fellesforbundet leder an i forhandlingene, men hvor pensjon løftes opp til sak mellom LO og NHO: Hun vil dele oppgjøret og legge det på to nivåer.

Ifølge Kristiansen er dette en løsning LO og NHO har brukt før.

- Vi har lang tradisjon for at LO og NHO makter å prate sammen. Vi aksepterer ikke at NHO fraviker det og totalt avviser å snakke om pensjon. Det er ikke slik at vi vil ha på plass en fiks ferdig tjenestepensjonsordning i årets oppgjør, men vi vil begynne å debattere hvordan vi i fremtiden sammen kan sikre en best mulig løsning, som kan tjene både NHO og våre medlemmer, sier hun til VG.

NHO mener at LO faktisk må akseptere at det er prinsipielt feil å binde utviklingen av pensjon i privat sektor til tariffavtalene.

 

Annonse
Annonse