Ledelse

Mentorråd er ikke alltid gode råd

3 situasjoner hvor du bør vurdere å gå imot rådene fra mentor.

Publisert Sist oppdatert

En elev, adepten, lærer av en erfaren læremester, mentoren. Denne læremetode er like velkjent som den er gammel, men Stanfordprofessor Bob Sutton minner i et innlegg på LinkedIn om at ikke alle mentorråd er gode råd. Her er tre situasjoner han mener gir grunn til å være ekstra oppmerksom:

  • Følger du en annen vei enn det mentoren din har gjort?

Vi mennesker tiltrekkes av sosial likhet, og de fleste mentorer vil reagerer positivt hvis du tar valg som minner om de valgene de selv har gjort. Si at mentoren din har jobbet i Kina i et år i løpet av karrieren sin, mens du planlegger å si nei til et jobbopphold til Kina. Ikke bli overrasket hvis mentor vurderer dette som en gal beslutning.

  • Ulikt syn på risiko

Hvis du er mer risikovillig enn mentoren din, kan han eller hun råde deg til å la være å starte bedrift eller gå igang med risikofylte prosjekter. Alternativt: Hvis du er trygghetssøkende, er det ikke sikkert du ønsker råd fra en ekstremt risikosøkende mentor.

  • Vet du mer enn det mentoren gjør?

Selv om folk er eldre og mer erfarne enn det, er det ikke sikkert de vet mer enn deg i alle situasjoner. Jo lenger unna de sitter arbeidet ditt og bransjen du jobber i, jo mer oppmerksom bør du være.

Powered by Labrador CMS