Annonse
Microsoft-sjef Satya Nadella beklager at han rådet kvinner fra å spørre om lønnsforhøyelse fordi det ville være dårlig karma. Foto: LE WEB (CC BY 2.0)

Microsoft-sjefen angrer på kvinneråd

Nadella deltok i forrige uke på et arrangement for kvinner i IT-bransjen i Phoenix der han ble bedt om å gi et råd til kvinner som kviet seg for å be om lønnsforhøyelse. Svaret han ga vakte oppsikt.

Microsoft-sjefen svarte at det handler egentlig ikke om å be om lønnsøkning, men om å kjenne systemet og ha tiltro at det vil gi deg den riktige lønnsøkningen. Han la til at det å ikke be om lønnsforhøyelse var «god karma», skriver Time.

Uttalelsen skapte sterke reaksjoner og presseoppslag verden over, og det gikk da heller ikke lenge før Nadella rykket ut med en e-post der han gjør helomvending.

I en e-post til ansatte som er offentliggjort på Microsofts hjemmeside skriver han at svarte fullstendig feil på spørsmålet om kvinner som kviet seg for å be om lønnsforhøyelse. Han presiserer at han støtter programmer i regi av Microsoft og andre som har til hensikt å få flere kvinner inn i teknologibransjen samt gjøre noe med lønnsforskjellene. «Jeg mener at menn og kvinner bør få lik lønn for likt arbeid», skriver Nadella, og legger til at hvis du mener at du fortjener en lønnsforhøyelse, så bør du be om det.

Sheryl Sandberg, COO i Facebook og en av de virkelig kjente kvinnelige topplederne i IT-bransjen, har tatt for seg nettopp lønnsgapet mellom kvinner og menn i boken «Lean In», skriver Forbes. Hun mener at kvinner som ber om høyere lønn typisk sees på som mer krevende enn menn som gjør det samme.

Annonse
Annonse