Annonse
Foto: Dreamstime.com

Nettverk-tabber

Noen er ivrige nettverksbyggere, og det finnes mange råd og tips der ute om hvordan man kan gå frem. Dorie Clark, strategikonsulent, adjunct professor ved Duke University's Fuqua School of Business og forfatter av boken Reinventing You: Define Your Brand, Imagine Your Future, skriver i et innlegg hos Harvard Business Review at hun registrerer at mange unge, lovende gjør tabber når de skal nettverke.

Folk som jobber høyt oppe i systemene har gjerne tette timeplaner, og Clark minner om at hvis du ønsker kontakt med folk på et høyt nivå, så må disse menneskene virkelig ønske å ha kontakt med deg. Hun har i årenes løp merket seg noen av de hovedfeilene hun ser blir gjort av unge, lovende nettverkere. Dette er et par av dem:

  • Forstår ikke rangordningen
    Clark forteller at hun har gjort lykke med å følge opp folk hun har møtt rett etterpå. Du kan knytte kontakt på LinkedIn og kanskje invitere til kaffe eller lunsj. Denne strategien har hun lykkes med når hun har truffet folk på sitt eget felt og nivå, herunder andre bloggere, men hun minner om at den brutale virkeligheten er slik at du ikke kan forvente at dette skal fungere når du treffer folk som befinner seg høyere opp i systemene enn du selv gjør. Antagelig vet han eller hun ikke hvem du er, og skal du knytte kontakter med noen som er mye mer kjent enn deg, må du gi dem en veldig god grunn til å bruke tid på deg.
  • Ber om å få før de gir
    Du har kanskje tid til å drikke kaffe med fremmede og gi dem råd, men det er mange mennesker som ikke har det. Doris Clarks råd er at du bør ha noe å tilby bør før du ber om andres tid. Vær eksplisitt og rask når du presenterer deg og det du mener du kan bidra med.
Annonse
Annonse