Geir Skaala og Norsafe gikk til topps da representanter fra 13 bedrifter møttes til årets finale i EY Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram.

Foto

Bård Gudim

Norsafe-leder vant norsk vekstskaperkåring

Publisert: 26. november 2014 kl 12.56
Oppdatert: 26. november 2014 kl 14.42

– Vi selger sikkerhet til sjøs. Det er et kall for oss å bidra til å øke sikkerheten på skip og plattformer, sier Aleksander Skaala, som mottok prisen på vegne av sin far. Som vinner av den norske kåringen går de nå videre som Norges representanter i den internasjonale finalen. Vinnerne fra tilsvarende kåringer i 60 land møtes i Monaco i juni 2015.

Juryen konkluderte med at Geir Skaala i Norsafe Holding AS med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen var en verdig vinner av EY Entrepreneur Of The Year 2014:

«Vekstskaperen har gjennom prioriteringer og strategiske valg utviklet virksomheten til verdens største i sin bransje. Nyskapende og teknisk avanserte produkter tilpasset sitt marked har vært nøkkelen til suksess. Vekstskaperen har etablert en vinnerkultur i en innovativ virksomhet, som gjør den godt posisjonert for videre vekst.»

Det ble kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. Camilla, Per, Elisabeth og Elna-Kathrine Grieg i Grieg Group vant klassen for tjenester, mens Wiggo Erichsen i Kitch’n Butikkdrift AS vant klassen for handel.  Skaala fra Norsafe AS som vant prisen i kategori industri går videre som Norges representant i den internasjonale finalen.

Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year kårer hvert år Norges fremste vekstskaper.

EY Entrepreneur Of The Year er nå inne i sitt 13.år i Norge og blir arrangert for 29. gang internasjonalt.

Saken fortsetter under annonsen

I 2013 vant brødrene Aas fra Aas Mek. Verksted, i 2012 Harald U. Sverdrup i K. A. Rasmussen. I 2011 vant Odd Reitan i Reitangruppen og året før Petter Stordalen i Nordic Choice Hotels.

EY Entrepreneur Of The Year fokuserer på enkeltpersoner i vekstselskapene. For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year må man ha entreprenørånd, evne til å tenke nytt, ha internasjonale mål samt personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i et selskap som kan vise til gode økonomiske resultater og vesentlig vekst i omsetning og arbeidsplasser.