Annonse

Olje- og energidepartementet deltar på lukket oljekonferanse

Elisabeth Berge er departementsråd og øverste embetsperson i Olje- og energidepartementet. Samtidig er hun styreleder i oljenæringens mest eksklusive møteplass: den lukkede konferansen Oslo Energy Forum (OEF).

I OEF-styret sitter også representanter fra Statoil, Statkraft og DNB, samt konsulent og tidligere departementstopp Tore Sandvold.

På konferansen, som er lukket for pressen, deltar blant andre oljeselskapene Exxon Mobil, ConocoPhillips, Statoil og det statlige saudiarabiske oljeselskapet Saudi Aramco.

Jusprofessor Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen mener det «vil lett gi inntrykk av altfor stor nærhet» mellom departementet og næringen.

– Det er all grunn for ledende embetspersoner til å være svært varsomme med å knytte seg til organisasjoner og tiltak der tunge aktører i næringslivet er involvert, sier professoren, som er spesialist på forvaltningsrett, til Aftenposten.

– I min bok tar det seg ikke helt godt ut at en departementsråd i Olje- og energidepartementet er involvert i et forum som vi må tro fungerer både som en møteplass og et talerør for olje- og energinæringen, sier Jan Fridthjof Bernt til avisen.

Annonse
Annonse