Oslo-regionen vil inn i Sps partiledelse

Publisert: 7. februar 2014 kl 09.08
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.23

– Det er veldig viktig å få inn en person fra Oslofjord-regionen i partiledelsen, sier fylkesleder Per Inge Bjerknes i Østfold Sp til Klassekampen.

Anne Beathe Tvinnereim seiler nå opp som nestlederkandidat fra hovedstadsregionen. Hun var frem til i høst Liv Signe Navarsetes høyre hånd i Kommunaldepartementet.

– Jeg synes det er veldig stas at mitt navn nevnes. Og jeg er helt enig i at det trengs en sterk talsperson fra det sentral Østlandet i partiledelsen, sier hun til avisen.

Tvinnereim ble valgt inn i sentralstyret i fjor vår, og har stilt sin plass til disposisjon. Til daglig jobber hun i Utenriksdepartementet.

Bare én av ti stortingsrepresentanter kommer i dag fra fylker ved Oslofjorden, til tross for at halvparten av Norges befolkning bor i dette området.

– Store Sp-ledere som Åslaug Haga og Anne Enger kommer fra henholdsvis Akershus og Østfold. Når partiet mangler representanter for vår region på Stortinget, er det særlig viktig at vi bygger opp slike profiler i partiet, sier fylkesleder i Østfold, Per Inge Bjerknes, til Klassekampen.

 

Saken fortsetter under annonsen