Annonse
Overfokuset på IQ- og personlighetstester kan være både feilslått og diskriminerende, mener lederrekrutterer, Steinar A. Hopland. Foto: Freeimages

– Overdrevet IQ-fokus

Det skriver Finansavisen.

– For meg ser det ut som om tiltroen til tester vokser omvendt proporsjonalt med erfaring fra det virkelige liv, sier Steinar A. Hopland til avisen.

Hopland er en erfaren lederrekrutterer, og har blant annet ledet den norske og nordiske virksomheten i Heidrick & Struggles, i tillegg til sitt firma Hopland Lederrekruttering og rådgivning.

Nå er han skremt over dagens utvikling:

– Samfunnet er i ferd med å innføre diskriminering overfor en ny og hemmelig stor gruppe mennesker, en gruppe som ikke har noen form for vern hverken i lov eller i holdning – nemlig de middels og lavt intelligente, sier Hopland til Finansavisen.

Fokuset på tester fører til at mange mennesker ikke får stillinger de ville fungert adekvat i, ifølge lederrekruttereren, som legger til at opphaussingen er feilslått når det gjelder analysen av hvilken totalverdi en arbeidstaker har for en bedrift.

– Det er ikke mulig å lage tester som kan være det eneste beslutningsgrunnlaget når et menneskes mulighet for å lykkes i en konkret stilling i en bestemt bedrift skal anslås, sier han.

Annonse
Annonse