Foto

Shutterstock.com

Påtatt engasjement for mangfold

Publisert: 19. mars 2014 kl 09.19
Oppdatert: 19. mars 2014 kl 09.19

I flere tiår har ulike typer mangfoldprogrammer vært en del av næringslivet i USA. Like fullt er det et mindretall kvinner og folk med minoritetsbakgrunn i lederposisjoner.

Magasinet Fortune konstaterer at for å lykkes med mangfoldsprogrammer, så må bedriftene legge for dagen et ekte engasjement. De viser til at følgende tre faktorer kan være tegn på at mangfoldsarbeid bare er spill for galleriet:

  • Hvite menn kontrollerer stillingene med bunnlinjeansvar.
    Kvinner og mennesker med minoritetsbakgrunn kan ha fått en plass ved bordet, for eksempel i en ledergruppe, men vil ikke ha like stor innflytelse som de andre hvis de ikke har bunnlinjeansvar.
  • Det er ingen sammenheng mellom avlønning og mangfold.
    For å vurdere en bedrifts engasjement i mangfoldproblematikken, kan man undersøke hvorvidt avlønningen av ledere påvirkes av innsatsen for å utvikle og forfremme kvinner og minoriteter. Dette mener Brande Stellings, visepresident i Catalyst, en organisasjon som har jobbet med mangfold i næringslivet i en årrekke.
  • Ledere sier at de vil ha tilbakemelding, men mener det ikke.
    Hvis du registrerer at ledere ber om tilbakemeldinger i et møte, hvorpå alle smiler og nikker, kan det være et signal på at virkelig meningsmangfold ikke ønskes velkommen.
Saken fortsetter under annonsen