Ledelse

Responsen på anti-ledelsesboka Frist meg ikke inn i ledelse har vært over all forventning, forteller bokens forfatter Øystein Bonvik.

PR-suksess for «anti-ledelsesbok»

En annerledes ledelsesbok har blitt en av høstens mest omtalte bokutgivelser, til tross for sitt dystre innhold.

Publisert Sist oppdatert

Frist meg ikke inn i ledelse, som Ukeavisen Ledelse også har skrevet om, ble sluppet i slutten av november. Forfatter Øystein Bonvik forteller om en respons som har vært over all forventning.

Boken tar for seg Bonviks egne ledererfaringer. Han drømte om å bli leder, men da han først ble det viste hverdagen seg å bli noe helt annet. Han var rett og slett ikke egnet for å bli leder, og i boken forteller han om hvor galt det kan gå for både de som skal ledes og lederen selv, dersom lederegenskapene og motivasjonen ikke er på plass.

Bonvik og boken har fått omtale i landets største aviser og tv-kanaler, og fikk utfyllende dekning i Ukeavisen Ledelse.

– Jeg visste at dette var et tema med en viss interesse, men at konseptet skulle få såpass mye gjenklang hadde jeg aldri drømt om, sier Bonvik om sin femte bokutgivelse.

Vil ikke bli støttekontakt

Det er ikke bare mediene som har vist interesse. Eks-lederen har blitt diskutert i sosiale medier, og har blitt nedlesset med henvendelser fra mange som har vært i samme situasjon.

– Hvis man kjenner meg, eller kanskje har lest boken, vet man jo at støttekontakt er det siste jeg har ambisjoner om å være. Så jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre med mye av dette. Mulig jeg bør skaffe meg en ghostwriter, spøker han.

Kan bli gitt ut internasjonalt

Frist meg ikke inn i ledelse vurderes nå oversatt til dansk og svensk i løpet av neste år. Bonvik forteller at han ikke tror det skrevet en lignende bok tidligere.

– All litteratur om ledelse handler jo heller om hvordan du kan bli sjef, eller om hvordan du lykkes som leder. Det er ingen som argumenterer for hvorfor du bør la være, og til og med gir deg oppskriften på hvordan du kan unngå det, sier han.

Bonvik har startet opp egen konsulentvirksomhet dette året, og driver dessuten med undervisning. I tillegg har han flere bokprosjekter. Neste bok ut er en ny innføringsbok i PR sammen med BIs peggy Brønn og Tor Bang.

Øystein Bonvik fikk tidligere i høst PR-bransjens høyeste utmerkelse; Hedersprisen.

Powered by Labrador CMS