BI-professor Peggy Brønn tror halvparten av BI blir glade og halvparten blir skuffet av ansettelsen av Inge Jan Henjesand som ny rektor.

Foto

Nicolas Tourrenc

– Overraskende utnevnelse

Publisert: 14. februar 2014 kl 08.52
Oppdatert: 14. februar 2014 kl 11.20

BI-professor Peggy Brønn ved Institutt for kommunikasjon, kultur og språk ved BI kaller utnevnelsen av Henjesand et «sjokk», skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg tror ingen tenkte på ham. Nå tror jeg halvparten på BI blir glade, og den andre halvparten blir skuffet. Inge Jan er kjent som et medmenneskelig menneske, og jeg tror ikke han vil sette faggrupper opp mot hverandre. Han er imøtekommende, og tåler folk som sier nei, sier Peggy Brønn til avisen.

Brønn påpeker at BI har noen fagfelt som nå er prioritert, slik som finans. Inge Jan tenker ikke sånn, han tenker mer helhet, ifølge professoren. Det gjorde ikke forgjengeren, Tom Colbjørnsen, på samme måte:

Det ble en heftig debatt ved BI, der Tom Colbjørnsen møtte sterk kritikk for sin strategi for å spisse skolen til å bli det han har kalt «en enda tydeligere «business school» - førte til at Colbjørnsen la ned populære studier innen journalistikk og IT.

Henjesand uttaler at han ikke har planer om å endre dagens strategi.

Henjesand trakk seg som prorektor i 2007, på grunn av dårlig samarbeid med rektor Tom Colbjørnsen.

– Jeg har ikke noe usnakket med Tom Colbjørnsen. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake og fortsette den gode jobben han har gjort, sier Henjesand til Dagens Næringsliv.

Saken fortsetter under annonsen