Annonse
Måltidene den Ruter-ansatte sjefen hadde blitt påspandert var ikke spesielt dyre eller luksuspregede, fastslår lagmannsretten. Foto: Shutterstock.com (Illustrasjonsfoto)

Ruter-sjef frikjent for passiv korrupsjon

– Hvis dommen fra Oslo tingrett hadde blitt stående, ville man kunne rettsforfulgt alle på vip-tribunen under ski-VM i Oslo, sier styreleder Bernt Stilluf Karlsen i det offentlig eide kollektivselskapet Ruter til Dagens Næringsliv.

Politiet tiltalte mannen for korrupsjon etter at han nektet å vedta et forelegg på 20.000 kroner for de tre middagene som bussleverandøren Volvo spanderte i 2009 og 2011.

I Oslo tingrett fikk han et forelegg på 24.000 kroner, og måtte tåle inndragning av 4.739 kroner og betale 10.000 i sakskostnader. Tirsdag ble han enstemmig frifunnet av Borgarting lagmannsrett.

Dommen fastslår at middagene ikke var «spesielt dyre eller luksuspregede» og «godt innenfor» det som må anses vanlig i næringslivet og når det gjelder offentlig eide foretak som handler med det private næringsliv.

Mannen er lettet etter frifinnelsen.

– Saken har vært en voldsom belastning for ham. Han ble tiltalt for tre middager, og to uniformerte politimenn pågrep ham midt på dagen mens han var på jobb. Alle skuler litt på deg etter det, sier Bernt Stilluf Karlsen. 

(©NTB)

Annonse
Annonse