Ledelse

Entusiasme er viktig, mener lederne – men de orker ikke å prioritere å jobbe med det.

Slik forblir de ansatte fornøyde og engasjerte

Forfatterne av boken Personlig effektivitet, Björn Lundén og Lennart Rosell, påpeker at du ikke klarer å være effektiv uten å få styr på livet ditt først.

Publisert Sist oppdatert

Personlig effektivitet handler om å styre livet sitt slik at livsgleden og livskvaliteten blir så høy som mulig. Forfatterne gir deg mange tips for hvordan du skal kunne oppnå dette for dine ansatte, både i arbeidslivet og privat.

Det er spesielt to tips de trekker frem:

  • Sett de ansattes behov foran dine egne
    Behandle dem rettferdig og gjør det som er riktig for dem og organisasjonen, ikke bare det som fungerer for deg personlig. Gi dem mulighet til å utmerke seg, og støtt dem hvis de feiler. Vær villig til å ta personlig risiko for den rette medarbeideren. Dette vil generere lojalitet i årevis.
  • Gi de ansatte selvstyre
    Frihet kan eksponentielt øke en medarbeiders iver. Sørg for at iveren er i tråd med organisasjonens mål, og gi dem vide grenser, ressurser og kontakter for å sikre selvstyre. Deretter bør du fjerne hindringer og hjelpe dem med å håndtere utfordringer. Det aller viktigste er å alltid gi dem anerkjennelse for sin suksess.

Björn Lundén hos Björn Lundén Information AB er forfatter av et stort antall bøker om foretak og foretaksdrift. Han innleies ofte som foredragsholder på etableringskurs.

Lennart Rosell hos Marillo Information AB jobber med kompetanseutvikling for selvstendig næringsdrivende og bedriftsledere. Han medvirker også som artikkelforfatter i en rekke tidsskrifter, der han skriver om emner som forhandling, ledelse og markedsføring.

Powered by Labrador CMS