Ledelse

Statoils outsourcingsplaner

Kvitter seg med ansatte gjennom rause sluttpakker, overgangsbonuser og pensjonspakker.

Publisert Sist oppdatert

Statoil regner med å spare et hundretalls millioner per år på outsourcing, og flere milliarder over en tiårsperiode, skriver Dagens Næringsliv.

Statoil har besluttet å flytte virksomheter innen IT, eiendomsdrift og økonomi og finans til eksterne leverandører.Hele 209 ansatte berøres, hvorav 20 prosent står uten videre tilbud, mens 80 prosent får tilbud om jobb hos Statoils leverandører under tilsvarende arbeidsvilkår.

De kan se frem til lukrative overgangsordninger. Ansatte som tar sluttpakke får utbetalt inntil to årslønner, mens ansatte som godtar å bli outsourcet får inntil én årslønn i overgangsbonus, skriver avisen.

Hvis ansatte mellom 58 og 62 år ønsker å ta ut tidlig pensjon, og motta pensjon frem til pensjonsalder tilsvarende 66 prosent av lønnen.

– Vi ser det er et virkemiddel vi vil ta i bruk der det er en god løsning for den enkelte, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. til Dagens Næringsliv.

Tillitsvalgt Per Helge Ødegård i Lederne i Statoil har imidlertid liten tro på at Statoil kommer til å tjene penger på disse ordningene.

Powered by Labrador CMS