Annonse
Foto: LO

– Uholdbart å bryte arbeidsmiljøloven

Kristiansen har ingen forståelse for at OUS har brutt arbeidsmiljøloven over 32.000 ganger på ett år, skriver Dagsavisen.

Hun påpekier at arbeidsgivere har plikt til å organisere arbeidet slik at arbeidstakernes helse- og arbeidsmiljø blir ivaretett.

– Det gjelder også oversikt og kontroll med arbeidstiden. Arbeidsgivere som fraskriver seg dette ansvaret kan ikke være arbeidsgivere, herunder klinikksjefer på OUS, sier hun til avisen.

Leder for akuttklinikken ved OUS, Øyvind Skraastad, sa mandag at han må bryte loven for å drive virksomheten forsvarlig.

– Det er helt uholdbart at sjefer i helsevesenet – slik som klinikksjefen – setter hensynet til pasienter opp mot hensynet til ansatte helse og arbeidsmiljø, sier hun til Dagsavisen.

Skraastad mener at Kristiansen misforstår ham:

– Jeg har full respekt for lovens intensjon, og min plikt til å følge den. Min hensikt var bare å prøve å fortelle hvilke dilemmaer vi står i hver dag. Jeg mener det er viktig å ha en helhetlig dialog om hvordan disse problemene skal løses, sier han til Dagsavisen.

Annonse
Annonse