Annonse

Vikar-boom

Det har kommet 3400 nye vikarbyråer i denne perioden, skriver Finansavisen.

De største aktørene, som Manpower, Adecco, Jobzone og Proffice vokser, men bak dem vokser de nye byråene opp som paddehatter.

Ifølge direktør Carl Petter Brandt i Academic Work,  et av byråene som har etablert seg i Norge i løpet av de siste årene, er spennet mellom aktørene og mulighetene i bransjen de viktigste årsakene til at mange starter nye bedrifter.

- Med så mange konkurrenter er bransjen blitt mer moden. Jeg tror en av grunnene til at vi har lykkes er at flere spesialiserer seg på den ene eller andre måten, sier han til Finansavisen.

Han beskriver markedet som bestående av dyktige aktører, og tror at nisjeselskapene vil fortsette å vokse i fremtiden.

Bemanningsselskapet Jobz er et av selskapene som kan vise til kraftig vekst. Bedriften, som opererer i bygg- og anleggsbransjen, ble startet av brødrene Heine og Brede Aardalen og Geir Brevik-Olsen i 2005. I 2013 hadde bedriften en omsetning på 105,4 millioner kroner, og et resultat før skatt på 10 millioner kroner.

Avventende

Ifølge en av de største aktørene, Manpower, og bransjeorganisasjonen NHO Service er fremtiden mer usikker. Andre kvartal i 2014 viste færre solgte timer enn året før, og de større bedriftene forventer nedbemanning.

- Generelt er arbeidsmarkedet i Norge fortsatt noe avventende, og vi forventer ingen store endringer de neste månedene, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath til avisen.

 

Annonse
Annonse