Ledelse

Vil ikke bli ledere

Folk flest synes ikke lederskap er noe å hige etter, viser amerikansk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Selv ikke i den amerikanske drømmens hjemland – samfunnet som nærmest er bygget på troen på at det går an å starte med to tomme hender og bygge seg opp til noe stort her i verden – ser lederjobber ut til å være noe folk drømmer om.

En undersøkelse fra karrierenettstedet Career Builder viser at rundt en tredjedel av arbeidstagerne (34 prosent) kunne tenke seg en lederjobb, mens bare 7 prosent ønsket seg en topplederjobb.

Det er flere grunner til at lederjobbene ikke frister. Et flertall (52 prosent) sier de er fornøyde med den jobben de har. Rundt en tredjedel sier at de ikke er villige til å forsake balansen mellom arbeidsliv og privatliv. 17 prosent oppgir at de ikke har den utdannelsen som skal til.

Undersøkelsen er gjort av Harris Poss på vegne av Career Builder og oppgis å være gjort i et representativt utvalg arbeidstagere på tvers av blant annet lønnsnivåer, bransjer og selskapsstørrelse. I alt 3625 heltidsansatte fra hele landet deltok.

Mens denne amerikanske undersøkelsen viser at arbeidstagere flest ikke ønsker å bli ledere, så viser en annen undersøkelse - gjort blant 320 000 voksne i arbeid - som nylig ble omtalt hos Harvard Business Review at mellomledere var overrepresentert blant de 5 prosentene som trivdes aller dårligst på jobben.

Powered by Labrador CMS