Ledelse

3 signaler på selvtillit

Kroppsspråket ditt kan få deg til å ustråle mer selvtillit enn du egentlig har.

Publisert Sist oppdatert

Hvis du har dårlig selvtillit i noen av de situasjonene du er i på jobben, vil det væere et naturlig mål å bygge opp den tryggheten og selvtilliten du trenger. Det kan ta tid, men når det gjelder måten andre mennesker oppfatter deg på, finnes det noen snarveier som kan være til hjelp.

Her er tre tips om kroppsspråk og utstråling fra Inc.com:

  • Søk øyekontakt
    Hvis du unngår blikkontakt med andre, kan du oppleves som ufokusert og uoppmerksom. Se på den du snakker med, både når du selv snakker og når den andre snakker, er rådet fra Inc.com. Pass imidlertid på at du ikke overdriver; ingen liker følelsen av å bli stirret i senk.
  • Hold ryggen rak
    Hold ryggen rak og trekk skuldrene bakover. Det gir deg noen fysiske fordeler, som at det er lettere å puste godt, men - like viktig - det får deg til å føle deg mer selvsikker. Du ser også mer selvsikker ut. Hvis du gjør det motsatte, kryper sammen med lutede skuldre, signaliserer du usikkerhet.
  • Snakk rolig og tydelig
    Å snakke for fort og med for lav stemme er ingen god strategi for å signalisere selvtilit. Du blir også mer sårbar, i den forstand at du i din hektiske talestrøm kan komme til å si ting du ikke hadde tenkt å si. Den som snakker rolig og tydelig virker mer selvsikker og trygg, og har også tid til å velge bedre ord og uttrykk enn den som snakker i altfor høyt tempo.

Inc.com har i sin artikkel flere tips på lager. Du finner dem her.

Powered by Labrador CMS