Ledelse

Aps finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen (Ap) kommenterer revidert nasjonalbudsjett 2015.

Ap mener Jensen opptrer uverdig

– Uverdig, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen om angrepet fra Frp-leder og finansminister Siv Jensen.

Publisert Sist oppdatert

Martinsen mener Jensen ikke har grunn til å hevde at Ap med tiden kommer til å innføre eiendomsskatt for alle i Oslo – hvis partiet får muligheten.

– Det er uverdig av en finansminister å antyde at vi lyver. I regjering beholdt Ap et uendret skattenivå i åtte år. Da er det heller Frp-lederen som sliter med troverdigheten med en rekke brutte valgløfter, sier Marthinsen til NTB.

Hun avviser at Ap bløffer med fakta, slik Jensen hevder.

– Statistisk sentralbyrå har beregnet at halvparten av regjeringens skattekutt går til de fem prosent rikeste i Norge. Det er milevis unna Frps retorikk om at skattekuttene skal komme folk flest til gode, sier Marthinsen.

Derimot har folk flest fått økt elavgift og småbarnsforeldre en økt barnehagepris på 100 kroner i måneden, påpeker hun.

Heller ikke ledigheten er Marthinsen med på at Ap bløffer om.

– Arbeidsledigheten øker og vi opplever nå det høyeste antallet ledige på over 20 år. Særlig blant ungdom er arbeidsledigheten høy. Det er beklagelig at regjeringen ikke tar dette på større alvor, men møter det med passivitet, sier hun.

Jensen sier også at Ap svartmaler kommuneøkonomien.

– Om hun ikke vil lytte til oss, kan hun jo se til Bergen, hvor Frp og Høyre har gjeninnført eiendomsskatt på dobbelt så høyt nivå som tidligere, sier Marthinsen

Powered by Labrador CMS