Ledelse

Spekter-sjef Anne-Kari Bratten fikk 4,2 prosents lønnsøkning.

Arbeidsgiversjefene tjener mer enn fagforeningstoppene

Lønnsfesten blant topplederne i arbeidsgiverforeningene skaper reaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv skriver at Spekter-sjef Anne-Kari Bratten øker lønnen sin med 4,2 prosent, til 2,2 millioner kroner. Det er langt høyere enn den moderate lønnsveksten på 2,9 prosent som Statistisk Sentralbyrå legger til grunn.

Disse ledernes lønninger strekker seg fra drøye millionen og opp til NHO-sjef Kristin Skogen Lunds snaue 3,5 millioner kroner, skriver avisen. Skogen Lund tjener dermed dobbelt så mye som LO-leder Gerd Kristiansen, som nylig har fått kritikk for sin høye lønn.

Dette provoserer folk i vanlige stillinger, noe tillitsvalgt i Sykepleierforbundet i bydel Grünerløkka, Karen Elisabeth Mentzoni Neraal, gir uttrykk for:

– 100 000 i lønnsøkning (til Bratten, red.anm.) fra ett år til det neste høres helt vilt ut, sier hun til Dagens Næringsliv.

Helsesøsteren forteller at hun blir matt av at ledere har samvittighet til å ta imot en slik lønnsøkning, i tider hvor det offentlige helsevesenet må tåle at tjenesten må drives med stadig trangere budsjettmidler.

Spekter-sjef Anne-Kari Bratten tjente 2 120 000 kroner i fjor, før lønnsøkningen.

– Det er styret i Spekter som fastsetter lønnen til administrerende direktør. Derfor er det naturlig at det er styret som kommenterer dette, sier hun til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS