Ledelse

Regjeringen har valgt å fokusere på de skattekuttene som har minst effekt på investeringene i fastlands Norge, mener LOs 2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen.

Avviser kutt i formuesskatten

Ny rapport viser at lavere selskapsskatt vil stimulere til økte investeringer, mens endringer i formueskatten og skatt på utbytte vil ha klart mindre effekt på investeringene.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver LO på sine hjemmesider.

Menon Business Economics presenterte mandag en rapport, om forholdet mellom skatt og investeringer i norsk næringsliv, bestilt av finansminister Siv Jensen.

Rapporten analyserer hvordan henholdsvis selskapsskatt, utbytteskatt og formuesskatt påvirker investeringene i norsk næringsliv.

Her fremkommer det at lavere selskapsskatt vil stimulere til økte investeringer, mens endringer i formueskatten og skatt på utbytte vil ha klart mindre effekt på investeringene. Regjeringen har derfor konsentrert seg om virkemidlene som har dårligst effekt, mener LOs andre nesteleder, Hans Christian Gabrielsen.

– Dette er i tråd med LOs syn. Regjeringen har valgt å fokusere på de skattekuttene som har minst effekt på investeringene i fastlands-Norge, mens en reduksjon i selskapsskatten har langt større effekt på investeringene samlet sett, sier Gabrielsen.

LO utfordrer dermed regjeringen til å utforme en ny skattepolitikk, gjennom et bredt forlik på Stortinget:

– Det er viktig at ikke dette arbeidet blir vanskeliggjort, ved at regjeringen tar grep om enkeltheter i skattepolitikken, på bekostning av et helhetlig fremtidig skattesystem, mener Hans Christian Gabrielsen.

Powered by Labrador CMS