Ledelse

Baksaas i verdenstoppen

I Harvard Business Reviews rangering over verdens beste sjefer, er tidligere Telenor-sjef er Jon Fredrik Baksaas inne på en syvende plass.

Publisert Sist oppdatert

Lars Rebien Sørensen, toppsjefen i danske Novo Nordisk, topper listen.

I rangeringen har Harvard Business Review tatt mål av seg om å måle suksess som varer over tid. De måler finansielle resultater, men også hvor godt toppsjefene leverer innenfor faktorer som sosialt engasjement, miljø og styringsprinsipper.

Bezos og Sørensen

Jeff Bezos, toppsjefen i Amazon, toppet fjorårets liste, men med årets nye målemetode har han falt helt ned til plass nummer 87. Dette på grunn av de ikke-finansielle faktorene, skriver Harvard Business Review.

Lars Rebien Sørensen kvalifiserer til en sjette plass ut fra økonomiske resultater, men går helt til topps fordi selskapet leverer også på de ikke-finansielle faktorene. Selskapet satser tungt på diabetesmedisin, og sykdommens økte utbredelse har gitt økt omsetning og økt aksjekurs. Novo Nordisk har imidlertid også vist sosial ansvarlighet, og har blant annet tilbudt insulin til sterkt redusert pris til pasienter i utviklingsland.

Gode resultater fra Baksaas

Jon Fredrik Baksaas gikk i høst av som Telenorsjef etter 13 år i sjefsstolen. Mange har ment mye om Baksaas, men ingen kan se bort fra det faktum at Baksaas har levert resultater. Dagens Perspektiv skrev tidligere i høst om Telenors omstilling og utvikling under Baksaas.

Les: Tema Telenor: – Vår største konkurrent er telepati

I 2002 hadde Telenor drøyt 8 millioner mobilkunder og en markedsverdi på rundt 54 milliarder kroner. Da Baksaas takket av som toppsjef hadde selskapet 191 millioner kunder og var verdsatt til rundt 258 milliarder kroner.

De 10 beste

Harvard Business Review har rangert de 100 toppsjefene de mener leverer best resultater. Dette er de ti som topper listen:

  1. Lars Rebien Sørensen, Novo Nordisk
  2. John Chambers, Cisco Systems
  3. Pablo Isla, Inditex
  4. Elmar Degenhart, Continental
  5. Martin Sorrell, WPP
  6. Stephen Luczo, Seagate Technology
  7. Jon Fredrik Baksaas, Telenor
  8. George Scangos, Biogen
  9. Michael Wolf, Swedbank
  10. Fujio Mitarai, Canon
Powered by Labrador CMS