bevegelser

Bevegelser

Ny jobb og nye utfordringer

Publisert Sist oppdatert

NRKs nye nyhetsdirektør

Alexandra Beverfjord (38) blir ny nyhetsdirektør i NRK. Hun har fartstid som medieleder både i og utenfor NRK og har siden 2013 vært reportasjeredaktør i NRKs nyhetsdivisjon.

– Dette er en viktig jobb for NRK, derfor er det hyggelig at vi etter en bred og grundig rekrutteringsprosess endte opp med en intern kandidat, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Nyhetsredaktøren understreker at rikskringkasteren må holde fast på og tydeliggjøre sin redaksjonelle profil.

– I en tid der mediebransjen er i voldsom endring, er det viktig at vi klarer å opprettholde og videreutvikle et godt tilbud innenfor den tunge journalistikken, sier Beverfjord.

Hun etterfølger Per Arne Kalbakk som i september gikk til stillingen som etikkredaktør i NRK. Hans nye oppgave er «å utvikle redaktørmøtet med tyngde på redaksjonell etikk, samt å utarbeide og gjennomføre et faglig opplegg for alle NRKs journalister med jevne mellomrom».

Alexandra Beverfjord kom til NRK fra jobben som nyhetsredaktør i Dagbladet, en stilling hun hadde fra 2010 til 2013. Før det var hun journalist i samme avis i flere år. (©NTB)

Ny daglig leder i Grafill

Grafill – Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon – har ansatt Kari Bucher som ny daglig leder.

Hun har de siste årene ledet NRKs årlige TV-aksjon, også den nylig gjennomførte TV-aksjonen Regnskogfondet. Bucher har lang erfaring fra design- og kommunikasjonsbransjen, og har vært med på utviklingen av store merkevarer som Tine, Stabburet, Arcus og Jotun.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, og til å styrke Grafills posisjon som en sentral og tydelig samfunnsaktør. Design og visuell kommunikasjon er viktige verktøy i en bransje i rask utvikling og endring. Jeg har tidligere vært mange år i bransjen, og gleder meg til å komme tilbake til et miljø jeg har stor respekt for, sier Bucher i en pressemelding.

Hun tiltrer stillingen i januar 2016.

Til Innovasjon Norge

Kristin Welle-Strand blir ny kommunikasjonsdirektør i Innovasjon Norge. Innovasjon Norge har det siste året vært gjennom en stor omstillingsprosess. Med kommunikasjonsstillingen besatt er hele toppledergruppen i Innovasjon Norge på plass.

– Jeg har fått Norges mest spennende kommunikasjonsstilling. Det er mange utfordringer og muligheter som jeg ser fram til å ta fatt på sammen med et sterkt kommunikasjonsteam, sier Kristin Welle-Strand i en pressemelding.

Redaktør i Birkenesavisa

Geir Willy Haugen (31) går til stillingen som redaktør i Birkenesavisa, lokalavisen for Birkenes kommune i Aust-Agder. Det melder journalisten.no. Haugen har mange års erfaring fra avisbransjen. De siste årene har han arbeidet som fast frilanser for Vennesla Tidende.

– Vi har stor tro på at Haugen kan ta Birkenesavisa et steg videre og inn i den digitale hverdagen, uttaler et samlet styre.

Han tiltrer i begynnelsen av november, og overtar etter Bjørn Vidar Lie som har hatt redaktørstillingen siden 2003.

Pressesjef i Nordea

Christian Steffensen (41) blir ny pressesjef i Nordea. Stillingen innebærer ansvar for all presse- og mediekontakt i Nordea Norge. Steffensen har jobbet som reporter i TV 2 Nyhetene de siste åtte årene, og har tidligere jobbet blant annet i NRK Dagsrevyen og Nettavisen.

Steffensen tiltrer 1. januar 2016.

Powered by Labrador CMS