bevegelser

Bevegelser

Ny jobb og nye utfordringer

Publisert Sist oppdatert

Aaser går av

Telenors styreleder Svein Aaser trekker seg med umiddelbar virkning etter at ny informasjon om Vimpelcom-saken har dukket opp. Næringsminister Monica Mæland uttrykker at hun ikke lenger har tillit til styrelederen.

– Av hensyn til etterforskningen kan jeg foreløpig ikke si mer om den nye informasjonen vi har mottatt, sier Mæland.

– Det har vært uenighet mellom meg som styreleder og departementet rundt håndteringen av VimpelCom-saken. Jeg har informert næringsminister Monica Mæland om min beslutning om å trekke meg, sier den avtroppende styrelederen. (©NTB)

Ny konsernsjef i Coop Norge

Styret i Coop Norge Handel AS og i Coop Norge SA har utnevnt Geir Inge Stokke som konsernsjef i Coop Norge. Stokke (49), som siden slutten av januar 2015 har vært konstituert som administrerende direktør i Coop Norge, ble i går utnevnt til ny konsernsjef i selskapet.

– Coop er inne i en svært spennende fase med store utfordringer. Å lykkes med integreringen av ICA Norge er i så måte en svært viktig oppgave. Derfor var det avgjørende å finne den kandidaten som best vil lede Coop gjennom en krevende omstilling. Det var nødvendig med en lang, grundig og bred prosess der vi har vurdert interne og eksterne kandidater. Både ut fra det grundige søket og resultatene Geir-Inge Stokke har levert i tiden som konstituert administrerende direktør, er styret trygg på at vi har funnet den aller beste kandidaten, sier styreleder Lisbeth Bull Husby i Coop Norge.

Geir-Inge Stokke har gjennom 25 år hatt ulike lederstillinger i Coop, senest som direktør for faghandel.

Gikk på dagen

Styret i køfriselskapet Q-Free har bestemt at Thomas Falck skal fratre sin stilling umiddelbart, opplyser selskapet i en melding. Styreleder Terje Christoffersen har også trukket seg med umiddelbar virkning.

– Jeg kommer ikke til å kommentere hva som har skjedd historisk. Mitt fokus er fremover, og å gjøre en god jobb for Q-Free. Historie er historie. For meg er det fremtiden som er viktig, sier Østbø til DN.

Finansdirektør Roar Østbø overtar midlertidig som toppsjef, mens styrets nestleder Charlotte Brogren overtar som styreleder inntil en ny leder er valgt.

Nordisk sjef i Schneider Electric

Niels Svenningsen har tatt over som Schneider Electric Zone President Nordics Baltics etter norske Rune Flengsrud, melder VVS Aktuelt.

Svenningsen kommer fra stillingen som administrerende direktør i det danske høyteknologiselskapet GN Netcom AS. Han har i tillegg bred erfaring innen salg, markedsføring og toppledelse på internasjonalt og regionalt nivå etter over 20 år i internasjonale, børsnoterte IT-selskaper som HP/Compaq, IBM og Hitachi Data Systems.

Svenningsen vil jobbe fra Ballerup i Danmark og være en del av lederteamet i Europe Operations. Alle Country Presidents i Norden og Baltikum samt resten av lederteamet i sonen vil rapportere direkte til ham.

Enhetsleder i FOKUS

Ingrid Vik er ansatt som enhetsleder for Analyse og Utredning i FOKUS – Forum for Kvinner og utviklingsspørsmål, melder Bistandsaktuelt.

Vik er religionshistoriker og har de siste årene jobbet mye med spørsmål i skjæringspunktet mellom religion, likestilling/menneskerettigheter og utvikling. Hun har vært tidligere partner i Scanteam, Oslosenter for fred og menneskerettigheter og flerårig leder i Nansen Dialog-nettverket, blant annet.

Fra Dinamo til Geelmuyden Kiese

Vibeke Hauge slutter i Dinamo til fordel for Geelmuyden Kiese, melder Kampanje. Hauge har vært i Dinamo i nærmere 14 år som rådgiver og seniorrådgiver, og nå sist som kundedirektør. Hun har også sittet i selskapets ledergruppe.

– Jeg har hatt helt fantastiske år i Dinamo, men følte at det nå var på tide med en forandring. Å gå tilbake til GK og Norges største kommunikasjonsmiljø var noe som tiltrakk meg, sier Hauge til Kampanje.
Det er 17 år siden sist Hauge var innom GK.

– Vi har hatt en dialog en stund. Dette er en liten bransje, og jeg har jobbet her før så jeg vet jo hva jeg kommer til, sier Hauge.

Powered by Labrador CMS