Aktuelt

Bevegelser

Ny jobb og nye utfordringer

Publisert Sist oppdatert

Ny styreleder i Archer

Ørjan Svanevik er blitt valgt som ny styreleder for Archer, og erstatter med det John Reynolds, melder Dagens Næringsliv.

Svanevik er director for Seatankers Group.

Ikke gjenvalg som Unio-leder

Anders Folkestad har informert valgkomiteen i Unio om at han ikke tar gjenvalg som leder.

– Etter 14 år som leder av Norges nest største hovedorganisasjon, er det tid for å overlate ansvaret til nye krefter, sier Folkestad i en pressemelding.

Valgkomiteen jobber med aktuelle etter-følgere.

– Anders Folkestad har gjort en flott jobb som leder gjennom disse årene, og etterlater seg en solid og slagkraftig organisasjon. Vi synes det er synd å miste ham som leder, men har forståelse for at han ønsker å prioritere annerledes framover, sier leder av Unios valgkomité, Kolbjørg Ødegaard.

– Det finnes mange gode ressurser i Unio, og vi har et godt grunnlag når vi skal velge noen til et så viktig verv som det er å være Unio-leder, legger hun til.

Ut av DOGA

Patrick Tepfers har valgt å forlate sin stilling som administrerende direktør i Norsk design- og arkitektursenter (DOGA).

Jeg fikk jobben med å bringe tre ulike organisasjoner og tre ulike kulturer sammen til én. Det har vært krevende arbeid, men jeg er veldig fornøyd med den organisasjonen som nå har kommet på plass, sier Tepfers (DOGA.no).

Overtar inntil videre

Forrige uke ble det gjort kjent at Sigrun Vågeng må gi fra seg sitt lederverv i Styret ved DOGA, da rollen ikke er kompatibel med stillingen som arbeids- og velferdsdirektør. Mandag denne uken ble nåværende styre-medlem Anne Lisæth Schøyen oppnevnt som ny styreleder. Hun går også inn som midlertidig administrerende direktør fra 1. oktober, inntil en ny er ansatt.

Returnerer til Statoil

Bård Glad Pedersen ble i oktober 2013 utnevnt til statssekretær i Utenriks-departementet. Han kom da fra jobben som pressetalsmann for Statoils internasjonale virksomhet.

Fredag annonserte regjeringen at Glad Pedersen har fått avskjed i nåde hos Kongen i statsråd, og Statoil informerer om at Pedersen er på vei tilbake til sin gamle arbeidsgiver. Pedersen tar over etter Jannik Lindbæk Jr, som informasjonsdirektør og medieansvarlig i Statoil. Lindbæk på sin side går til jobben som direktør for CFO i GBS Communication (E24).

Til Schneider Electric

Dagfinn Ringås blir ny Country President for Schneider Electric i Norge, melder VVS Aktuelt. Han tar over etter Runar Hansesætre som har ledet konsernet i åtte år.

Ringås kommer fra Microsoft Norge, hvor han har jobbet i ti år. Han har en MBA fra Sydney Busines School og en bachelor i amerikanske studier og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Ringås tiltrer 1. januar.

Fra BOS til Møller

Arne Lyslo Kristiansen (51) tiltrer som ny direktør servicemarked i Harald A. Møller AS.

Kristiansen kommer fra stillingen som direktør for Peugeot i Bertel O. Steen AS, og har en lang karriere innen bilbransjen, som -direktør for Peugeot og direktør for Bertel O. Steen Import (Peugeot og Mercedes-Benz).

Powered by Labrador CMS