Ledelse

Telenor-sjef Sigve Brekke skal også ha pyntet på sin akademiske jobberfaring på cv-en. I tillegg fikk han god hjelp av sine Ap-venner med å ta spranget fra politikken til toppen av næringslivet.

– Brekke pyntet også på yrkeserfaringen sin

Ulønnet hospitantstilling ble ført opp som rådgiverjobb for Forsvarets forskningsinstitutt.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Kapital.

Bladet hevder at Brekkes venner i toppen av Arbeiderpartiet var avgjørende for at han kunne ta spranget fra politikken til toppen av næringslivet.

Gudmund Hernes, Bjørn Tore Godal, Tormod Hermansen og Trond Giske skal alle ha vært svært viktige for karriereutviklingen til Telenors konsernsjef Sigve Brekke. Kapital skriver at Hernes hjalp Brekke inn på et masterprogram på Harvard ved å gi sin anbefaling. Hernes hadde tidligere vært gjesteprofessor ved Harvard i to perioder. Den personlige anbefalingen fra ham skal ha vært gull verdt for at Brekke i 1997 kom inn på det ettårige masterprogrammet i offentlig administrasjon. På dette tidspunktet hadde han ikke en gang fullført toårige høyskolestudier.

I tillegg ble det pyntet på både utdannelse og akademisk yrkeserfaring, ifølge bladet.

En ulønnet hospitantstilling ble ført opp på cv-en som en rådgiverjobb for Forsvarets forskningsinstitutt. Senere ble et gjesteforskerår ved Harvard, som innebar en ren studietilværelse, ført opp som «Associate Senior Research Fellow».

Ifølge Gudmund Hernes var anbefalingen han ga Brekke helt regulær:

– jeg fikk en henvendelse fra ham. Det er ganske vanlig. Jeg får flere slike henvendelser hvert semester. I tillegg til det var det jo slik at jeg kjente Brekke fra tiden han hadde vært statssekretær. Han hadde et veldig godt renommé som statssekretær. Programmet det var snakk om på Harvard var dette Mid-Career masterprogrammet. Det er et program hvor de ofte tar inn folk med politisk bakgrunn. Det er ganske vanlig ved amerikanske universiteter, sier Hernes til Kapital.

Powered by Labrador CMS