Leder

Det rakner for de blå

Hvis Erna Solberg og Siv Jensen bare durer videre i samme spor, blir Jonas Gahr Støre statsminister i 2017.

Publisert Sist oppdatert

«Det er bare å brette opp armene, sove et døgn og gå på an igjen», sa Erna Solberg på valgvaken mandag. Med disse ordene avslører hun både sin sterke og svake side som leder. Solberg er en fighter. Hun har vært i motbakker før. Det var nærmest opplest og vedtatt at hun var ferdig som leder for Høyre. Så endte hun opp som partiets ubestridte leder og statsminister. Det skal litt til å vippe politikere med slike erfaringer av pinnen. Det skal i alle fall mer til enn en tilbakegang på 4,7 prosent i et kommunevalg. Slik virker det i alle fall. Om Erna Solberg mener hun er i en krise eller om hun faktisk tror på det hun sier, at solen vil begynne å skinne igjen når folk merker resultatene den politikken regjeringen fører, er ikke godt å si.

Erna Solberg vil holde fram som hun stevner, ser det ut til. Det går over, tenker hun. Det er mannen, Sindre Finnes, som er såpass betenkt at han slenger med leppa om at Frp bør pakke seg ut av regjeringen.

Erna Solberg og Siv Jensen ser ikke ut til å mener at det er påkrevd med nevneverdig selvransakelse. Solberg har gjentatte ganger minnet om at Høyre har et program de har gått til valg på og regjeringens oppgave er å sette i verk den såkalte Sundvollen-erklæringen. De gir begge uttrykk for at velgerne etter hvert vil forstå at den politikken regjeringen fører vil gi resultater og er til det beste for nær sagt alle og enhver. Det gjelder å være tålmodig. Tiden arbeider for oss, mener de.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS