Annonse
Manoj Bhargava på sin nye ergometersykkel som produserer strøm.  Foto: You Tube 

En times trening gir strøm i 24 timer

Bhargava mener hans sykkelinnovasjon kan bidra til at også de 3 milliardene fattige i verden kan få litt strøm.

I et intervju med The Hindustan Times sier Bhargava at det enkle ofte er det beste.

– Vi er nærmest blitt hjernevasket med at det må kompliserte innovasjoner til for å redde klimaet. Man våger ikke å gjøre ting enkelt lenger.

Dessuten er Bhargava opptatt av at innovasjoner også kan gi fattige fordeler.

–Ingen innovasjoner har fattigfolk i tankene fordi man tenker at de ikke har penger til å betale og dermed ikke vil gi noen profitt, sier Bhargava.

Milliardær på eneridrikk

I USA har Manoj Bhargava tjent sine penger hovedsakelig på en suksessrik energidrikk. Han har vært et relativt ubeskrevet blad i India før han gjennom store annonsekampanjer har introdusert sin nye energisykkel.

Bhargava sier han skal rulle ut 10 000 energisykler i India i løpet av 2016.  Han er overbevist om at han skal klare å få kostnadene ned til 100 dollar per enhet, slik at fattige familier også kan få muligheten til å kjøpe sin egen sykkel-strømkilde.

Manoj Bhargava flyttet til USA med familien da han var 14 og studerte matematikk. Etter hvert kom han inn ved prestisjeuniversitetet Princeton. Men sluttet fordi det ble for kjedelig, og startet business i stedet. Den indiske milliardæren og filantropen har en formue på 4 milliarder dollar. Ifølge Hindustan Times bruker Bhargava 90 prosent av den til veldedighet.

– Jeg er en gammeldags mann. Kanskje er jeg 2000 år gammel? I alle fall mener jeg en hver har en plikt til å bidra overfor de som har mindre enn deg selv, sier Bhargava.

– Dessuten er jeg litt ego. For det er gøy å prøve å gjøre store ting som gjør en forskjell. Å bare tjene penger er jo meningsløst. 

Manoj Bhargava er full av dollar og ideer. Nå har den indiske filantropen lansert en ergometersykkel som produserer strøm. (Foto: Wikimedia Commons). 

 

Annonse
Annonse