Samfunn

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson får skryt av lederen i LO Gerd Kristiansen.

Eriksson får skryt for regelendringer

Regjeringen endrer reglene for bedriftsintern opplæring etter innspill fra partene i arbeidslivet. Hensikten er å unngå permitteringer og oppsigelser.

Publisert Sist oppdatert
– Jeg vil gi ros til LO og NHO for å ha belyst situasjonen på en god måte. Vi følger opp innspillet og innfrir alle deres tre krav når vi nå endrer forskriften, sier arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) til NTB.

I retur får han en sjelden dose skryt fra LO-leder Gerd Kristiansen.

– Dette var bra. Det er viktig at vi bruker lavkonjunkturen til kompetanseheving. Det vil styrke bedriftene, og arbeidstakerne vil stå sterkere på arbeidsmarkedet, sier hun.

Endrer reglene

Konkret økes opplæringstiden for hver deltaker fra 13 til inntil 26 uker. Midlene skal økes og kanaliseres mot Sør- og Vestlandet, der næringslivet i størst grad er rammet av lavere aktivitet. I tillegg skal Nav bidra til å gjøre ordningen bedre kjent blant bedrifter og tillitsvalgte.

Den rødgrønne regjeringen gjennomførte tilsvarende endringer i regelverket under finanskrisen i 2009.

Glede i NHO

LO og NHO leverte sammen med Fellesforbundet, Industri Energi, Norsk Industri og Norsk Olje og Gass et felles brev til regjeringen i forrige uke, der organisasjonene ber om at ordningen med bedriftsintern opplæring styrkes.

– Det er kjempebra at regjeringen reagerer så raskt. Her er det bare brukt en uke på å omsette et felles ønske fra partene til en realitet, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Hun mener grepet er effektivt som kortsiktig tiltak mot økende arbeidsledighet.

– Vi har fått tilbakemeldinger om at flere viktige hjørnesteinsbedrifter har søkt om midler i høst og fått avslag på fordi Nav ikke har ledige tiltaksmidler, sier Skogen Lund og viser til at problemet er særlig merkbart på Vestlandet. (©NTB)

Powered by Labrador CMS