Annonse
Trepartssamarbeidet er fortsatt viktig, mener statsminister Erna Solberg. Her sammen med LO-leder Gerd Kristiansen (venstre) og NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: NTB Scanpix/Terje Pedersen

Erna: – Trepartssamarbeidet er et konkurransefortrinn

– Trepartssamarbeidet lever godt fortsatt. Det er et konkurransefortrinn vi har, sa Erna Solberg til pressen i etterkant av møtet i regjeringens kontaktutvalg med partene i arbeidslivet.

Det skriver YS på sine hjemmesider.

Tema for møtet var mellomårsoppgjøret, men også arbeidsmiljøloven ble diskutert.

– Vi må ta trepartssamarbeidet på alvor fremover. Det er bedre å diskutere ting underveis, enn å havne i krig i media eller be medlemmene streike, sa LO-leder Gerd Kristiansen om hvorfor arbeidsmiljøloven også ble tatt opp i møtet.

Det er enighet mellom partene om at det ikke blir noen lønnsfest denne gangen. Det er heller ingen krise i norsk økonomi, kunne både Kristiansen og NHO-sjef Kristin Skogen Lund slå fast.

Første nestleder i YS, Erik Kollerud, poengterte at en av fagbevegelsens viktigste oppgaver er å ta ut den lønnsveksten det er realøkonomisk rom for, slik at den gode fordelingen i norsk økonomi videreføres.

 

 

Annonse
Annonse