Ledelse

Et par tips når jobbjakten oppleves som endeløs

Det er tøft å søke jobb etter jobb etter jobb uten å få napp.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan holde motet, humøret og handlekraften oppe når man stadig blir avvist som jobbsøker? Det er alt annet enn enkelt, men coach Steve Errey prøver i et innlegg hos Forbes med noen råd og refleksjoner. Dette er et par av dem:

  • "Det er bare personlig når du gjør det personlig"
    Når du har fått nei mange nok ganger, er det lett å tenke at det er deg det er noe galt med. Hva er det de andre har som du ikke har? Spinner du rundt på den typen tanker, gjør du avslagene til noe personlig, men Errey minner om at det kan være alle mulige typer grunner til at du ikke har fått ja, og det trenger aldeles ikke å ha noe med deg som person å gjøre. Det å få "nei" er ikke en dom over hvem du er, det er bare noe som skjer, argumenterer coachen, som viser til at det som virkelig betyr noe er måten du håndterer avslaget på.
  • "Det er en prosess"
    Coachen anbefaler å se på jobbsøkingen som en prosess. Du skriver ingen roman uten å begynne å skrive på ett kapittel først, og du lander ingen ny jobb uten å ha gått igjennom en prosess for å lande en ny jobb. Prosessen kan innebære noen få avslag eller en lang, lang rekke med avslag. Det kan være at du må utvide søkeområdet ditt og bli mer kreativ i måten du selger inn deg selv på. Det kan være at du må spille på nettverket ditt, eller at du må ta sats og søke på noe som er noe helt annet enn det du først hadde i tankene.
    Erreys poeng er at du oppnår ikke 100 prosent uten å ha gått fra null til 99 prosent først. Vit med deg selv at det å søke jobb er en prosess. Tenk at det gjelder å ta meningsfulle steg på veien, slik at du til slutt kommer deg gjennom prosessen og får et ja.


Kilde: Forbes

Powered by Labrador CMS