Annonse
EU mener at de er rike på slike autentiske ikke-landbruksprodukter, som er basert på tradisjonell kunnskap og produksjonsmetoder, som gjerne er rotfestet i eldgamle sosiale og kulturelle tradisjoner i et bestemt geografisk område. Her Meissner Porzellan fra Dresden i Tyskland.  Foto: Wikipedia

EU vil utvide opprinnelsesmerking

Denne typen opprinnelsesmerking har frem til nå vært begrenset til kjente landsbruksprodukter som Bordeauxviner, Champagne, Sherry, skinker som Prosciutto di Parma og Pata negra, en hel rekke oster som Parmesanost og Manchego. EU innførte geografiske opprinnelesemerking og beskyttelse for viner allerede i 1970 og spritholdige produkter i 1989, hetvin i 1991 og andre landbruksprodukter og næringsmidler i 1992.

Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (163,-) - første mnd kr
20,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Annonse
Annonse