Samfunn

Ikea er et av selskapene som er svartelistet av den sosialdemokratiske gruppen i EU-parlamentet, siden selskapet nekter å oppgi informasjon om sin skatteplanlegging.

EUs sosialdemokrater svartelister Ikea

Vil nekte å treffe foretak som ikke møter opp til parlamentets utspørringer om skatteplanlegging.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver europaportalen.se.

En midlertidig komité ble utnevnt etter Luxleaksskandalen for et år siden.En del av komiteens arbeid var å kalle inn bedrifter for å spørre dem om deres skatteavtale med medlemslandene. En rekke bedrifter nektet å møte, og nå svartelistes disse av den sosialdemokratiske partigruppen S&D i parlamentet.

– De multinasjonale foretakene som nektet å svare på spørsmål i skattekomiteen skal inntil videre nektes møter med EU-parlamentarikere eller tjenestemenn fra S&D-gruppen, sa gruppens talsmann, italieneren Gianni Pittela i en uttalelse.

Noen av bedriftene som svartelistes er Ikea, Facebook, Google og Coca-Cola.

Disse selskapene kalles inn til en ny utspørring 16. november.

– Nå er det opp til dem å vise sine sanne farger. Vårt budskap er utvedtydig: de som agerer mot allmennhetens interesse er ikke velkomne. Så lenge de ikke endrer sin virksomhet, kommer vi til å opprettholde forbudet mot all interaksjon med dem, sa Peter Simon, tysk sosialdemokratisk EU-parlamentariker, som er gruppens samordner i skattekomiteen.

Powered by Labrador CMS