Ledelse

Forsker på effekten av mindfulness

Når det kommer til mindulness reelle effekt på jobbmiljø og bunnlinje, er instruktøren helt avgjørende. Det sier dansk ekspert som nå skal forske i Norge.

Publisert Sist oppdatert

80 ansatte i farmasiselskapet Abbvie er blitt kastet på mindfulness-bølgen for å redusere stress og bli bedre på selvledelse.

- Vi ser at mange av de ansatte har utfordringer med stressmestring, og at mange av de avgjørelsene de legger på sin overordnende, er saker de selv kan ta stilling til. Etter er inspirasjonsseminar om mindfulness bestemte vi oss for å knytte dette opp til selvledelse og introdusere et program som skal gå over ett år for alle ansatte, sier personaldirektør Marthe Fjelle i Abbvie til Dagens Næringsliv.

Den danske forskeren og psykologen Christian Gade Jensen ved Universitetet i København skal følge prosjektet for å se om minfulness kan sies å ha en effekt på jobbmiljøet eller selskapets resultater.

- De prosjektene jeg har fulgt viser at de ansatte har utbytte av det i noen tilfeller og i andre ikke. Alt avhenger av instruktøren, sier Jensen til avisen.

Kaller det "snake oil"

Ledelsesforsker Willy Haukedal ved NHH vil karakterisere alt annet enn en god forretningsmodell, fungerende ledere og kompetente ansatte for "snake oil".

- Jeg mener ikke å harselere med noen, for selvfølgelig kan mindfulness gi utbytte for den enkelte, akkurat som andre typer trening. Men hvis du spør om det er bra for business, så er svaret at det som virkelig betyr noe for et selskaps lønnsomhet, er en god forretningsmodell, normalt fungerende ledere med analytiske ferdigheter samt interesserte og kompetente ansatte. Alt annet kan du i større og mindre grad karakterisere som "snake oil", sier han til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS