Annonse
Arbeidsminister Robert Eriksson mener Arbeiderpartiet har kjørt NAV i grøfta..  Foto: NTB-scanpix.

Gir Ap skylden for problemene i NAV

Robert Eriksson vil ikke ta skylden for at arbeidet med å modernisere IT-systemene i NAV sprekker med flere milliarder kroner. Til Dagens Næringsliv peker han på at Arbeiderpartiets Hanne Bjurstrøm var statsråd da prosjektet ble satt i gang.

- Kolberg må ikke fraskrive sin egen regjering ansvar. Det var tross alt to Ap-statsråder som ledet dette. Det var jo Hanne Bjurstrøm som satte i gang ikt-moderniseringen i 2011. Det var Bjurstrøm og Martin Kolbergs regjering som la drem de første vedtakene. Det var det prosjektet som gikk i grøften, og som gjør at vi ikke klarer å levere like mye, like bra og ha like stort tempo nå. Det var Bjurstrøm som kjørte NAV-bilen i fjellveggen, sier Eriksson til DN.

 Bjurstrøm er overrasket over kritikken fra Eriksson. 

- Dette er lavmål, og Eriksson vet bedre, sier hun til avisen og maner til å se fremover.

- Nav er nå tjent med at politikerne skjønner hvilken formidabel oppgave det er å få på plass et moderne fremtidsrettet ikt-system for etaten, samtidig som man skal opprettholde et godt servicenivå for brukerne. Eriksson bør ha fokus på å gjøre jobben sin og ikke forsøke å lempe ansvaret over på andre, sier hun.

 

Annonse
Annonse