Samfunn

Venstres Terje Breivik har spilt en sentral rolle for at 40 millioner deles ut til gründere i et pre-såkornfond, ifølge Abelia.

Gründerfondet er rundt hjørnet

Abelia, i samarbeid med Venstre, har presset på for at gründernes pre-såkornfond nå kommer, til tross for at næringsminister Monica Mæland ville utsette det.

Publisert Sist oppdatert

3in.no skriver at Abelia berømmer Venstres Terje Breiviks iherdige innsats som har ført til et gjennomslag for et pre-såkornfond rettet mot gründere. Fondet blir på 40 millioner kroner og vil forvaltes av de beste inkubatorene og teknologioverføringskontorene (TTO-ene).

– Abelia og FIN har i lang tid arbeidet for å få etablert en pre-såkornordning, og vi mener at timingen nå er perfekt. Mange kloke hoder skal omstilles inn i nye globale vekstnæringer, og det er en lang kø av høypotente teknologibedrifter i hele landet som nå får en sjanse til å vokse raskere. Vi vil rette en spesiell takk til Venstres nestleder Terje Breivik for dette gjennomslaget, som ikke hadde kommet uten hans iherdige innsats over flere budsjettforhandlinger, sier Håkon Haugli, adm. dir i Abelia til nettstedet.

Næringsminister Monica Mæland har hele tiden argumentert for utsettelse av fondet. Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth har støttet næringsministeren i at departementet må få lov til å rydde i eksisterende ordninger, før de iverksetter nye tidligfaseordninger.

Men tidligfasekapitalen de siste årene har tørket kraftig inn. Den siste statistikken fra Norsk Ventureforening viser at ventureselskapenes nyinvesteringer i såkornfasen fortsetter å falle kraftig.

Les mer om gründerfond

Powered by Labrador CMS