Flå neste for denne gjengen?

Foto

Dreamstime.

Krokodiller flytter inn i bjørneparken i Flå

Publisert: 27. november 2015 kl 09.31
Oppdatert: 27. november 2015 kl 09.39

– En kan mene hva en vil. Men krokodiller hører ikke hjemme i Norge. Jeg håper bjørneparken dropper planene, sier fagmedarbeider Live Kleveland i Dyrevernalliansen til Hallingdølen.

Daglig leder Kees Ekeli forsvarer utvidelsen av menasjeriet med at parken må tjene penger, skriver Aftenposten ifølge NTB. 

– Det må være helt klart at vi ønsker dyr som er attraktive å se på, og som gjør at vi kan tjene penger. Vi er helt avhengige av det.

Historien om de eksotiske tilskuddene i parken dukket først opp i lokalavisen Hallingdølen. Selv om bjørneparken har en «rik onkel» i Olav Thon, som har investert rundt 100 millioner kroner i parken og flerfoldige millioner til i bygda, så sliter bjørneparken økonomisk. Ekeli bedyrer likevel at han ikke er ute etter å gjøre parken til et dyresirkus, men vil formidle kunnskap.

– Det er 23 arter med krokodiller i verden. Halvparten er utrydningstruet. Det skal vi formidle. Målet er å lage en fin utstilling der dyrene trives.

Ekeli har lang erfaring med reptiler fra tiden som Akvarie-sjef i Bergen, en stilling han trakk seg fra for et snaut år siden etter mye turbulens og kritikk fra de ansatte mot både dyrevelferden og Ekelis lederstil. 

 

Saken fortsetter under annonsen