Arbeidsliv

Ragnhild Lied har blitt spurt om å ta over ledervervet i Unio etter Anders Folkestad.

Lærertopp seiler opp som ny Unio-leder

Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied er ønsket som ny Unio-leder etter Anders Folkestad. Lederskiftet i landets nest største hovedorganisasjon finner sted i desember.

Publisert Sist oppdatert
– Jeg er glad for å bli spurt om å ta ansvaret for å lede arbeidet i Unio videre, sier Lied.

Både valgkomiteen i Unio så vel som medlemsforbundene ønsker Lied som ny leder. Hun trekker seg nå som leder av Utdanningsforbundet, et verv hun har hatt siden 2013. Hennes arvtaker blir valgt på landsmøtet i november, mens Unios representantskap formelt skal velge ny leder i desember.

– Forbundene i Unio pekte helt klart på Lied og ønsket seg henne som ny leder etter Anders Folkestad. Derfor setter vi stor pris på at hun har valgt å si ja til å være kandidat, sier lederen av Unios valgkomité, Kolbjørg Ødegaard.

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon for arbeidstakere med over 330.000 medlemmer. Anders Folkestad har ledet organisasjonen helt siden den ble opprettet i 2001. Før det var også Folkestad talsmann for lærere, som leder av Lærerforbundet fra 1993 til det ble slått sammen med Norsk Lærerlag tolv år senere. (©NTB)

Powered by Labrador CMS