Ledelse

Lanserer institutt for stille lederskap

Susan Cain fikk oppmerksomhet verden over da hun skrev bok om introverte arbeidstagere. Nå skal hun hjelpe sjefer til å bli bedre ledere for introverte personer.

Publisert Sist oppdatert

Susan Cain traff et sårt punkt da hun 2012 ut boken «Quiet: The Power of Introverts in a World That Cant´t Stop Talking». I boken snakket hun om noe man tidligere knapt hadde snakket om. De sterke sidene til de introverte arbeidstagerne. Og hun fikk massiv respons. Introverte arbeidstagere ble plutselig et tema innen for lederskap.

I arbeidslivet, som i samfunnet ellers, dyrker man gjerne det utadvendte, og i håp om at selskaper skal rette mer oppmerksomhet mot de introverte har Susan Cain nå etablert Quiet Leadership Institute, kan man lese på sidene til The Wall Street Journal.

Hensikten er å hjelpe arbeidsgivere med å få frem de sterke sidene hos introverte, samt å bidra til bedre kommunikasjon mellom introverte og deres mer høylydte kolleger. Det handler for eksempel om å lede møter på en slik måte at de ikke domineres av de samme, høytsnakkende personene hver gang.

Og det kan virke som om forretningsideen har slått an. Blant selskapene som Cain har på kundelista, finner man blant annet Procter & Gamble og NASA.

Powered by Labrador CMS