Ledelse

– Ryanair må anerkjenne at de ansatte har krav på en overenskomst, og at de også har konfliktrett, sier LOs førstesekretær, Peggy Hessen Følsvik.

LO jubler over Ryanair-dom

Viktig avgjørelse for de luftfartsansatte i Norden, mener LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver LO på sine nettsider.

Følsvik er strålende fornøyd, og gratulerer dansk fagbevegelse med avgjørelsen fra den danske Arbejdsretten onsdag.

Ryanair, et irsk luftfartsselskap med base også i København, har nektet å tegne en overenskomst på danske lønns- og arbeidsvilkår. Flyselskapet har hevdet at selskapet følger EU/EØS-lovgivningen, fordi det er et irsk selskap med irskregistrerte fly, men denne argumentasjonen falt på stengrunn i den danske Arbejdsretten.

– Det har vært en lang og hard kamp fram til onsdagens avgjørelse i Danmark, og det er bare å ta av seg hatten for den fantastiske innsatsen fra de luftfartsansatte som har tatt denne kampen, sier Hessen Følsvik til nettstedet.

Hun påpeker at Ryanair må anerkjenne at de ansatte har krav på en overenskomst, og at de også har konfliktrett.

Dansk LO har varslet at flere forbund vil bli tatt ut i en kommende sympatistreik mot Ryanair, som dermed kan bli rammet hardt på sine danske ruter.

– Arbeidsvilkårene som Ryanair tilbyr, er dårlige, men nettopp derfor skal vi holde fast ved den nordiske modellen med tariffavtaler og overenskomster, sier Hessen Følsvik.

Powered by Labrador CMS