Annonse
Svein Fanebust er en av de toppsjefene som har forlatt et av landets største selskaper i løpet av første kvartal. Fanebust trakk seg fra toppjobben i Coop av helsemessige årsaker.    Foto: Coop

Mange sjefsskifter i de store selskapene

Dette betyr at rekordmange av de største bedriftene har skiftet toppleder, skriver Finansavisen, som har fått Experian til å utarbeide en oversikt over lederskifter i bedrifter med omsetning på mer enn 5 millioner kroner.

Blant de mest kjente store selskapene som har skiftet sjef i løpet av årets tre første måneder er Coop og TV2. I Coop trakk Svein Fanebust seg av helsemessige årsaker etter 37 år i selskapet. I 14 av disse årene var han øverste sjef for Coop Norge Handel; fra 2013 var han også administrerende direktør for Coop Norge. Konstituert toppsjef i Coop Norge er nå Geir Inge Stokke. I TV2 takket Alf I. Hildrum (66) av som toppsjef. Han ble i januar i år etterfulgt av Olav T. Sandnes, som kom fra jobben som administrerende direktør i Egmont Publishing.

Tallene i Finansavisens kartlegging viser at utskiftningen av ledere er lavere i mindre bedrifter enn i de største. I alt skiftet 2,42 prosent av alle norske bedrifter med omsetning over 5 millioner kroner leder i første kvartal i år.

Ukeavisen Ledelses årlige oversikt over lederskifter i de 50 største selskapene på Oslo Børs viste for hele 2014 at 16 prosent av selskapene hadde byttet toppleder. For 2013 og 2012 lå utskiftningstakten på henholdsvis 10 og 12 prosent.  

Annonse
Annonse