Arbeidsliv

Nasjonale prøveresultater skal ikke avgjøre lærerlønn

Oslo (NTB): Resultater på nasjonale prøver skal ikke benyttes som grunnlag for bonuser og tillegg i lønn til lærere, mener Utdanningsdirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

I VGs avsløring av rektorkontraktene i Oslo-skolen og i en artikkel i Aftenposten torsdag, kommer det fram at elevenes utvikling og resultater på de nasjonale prøvene blir brukt i vurderingen av jobben som lærere og skoleledere gjør.

Men i en fersk juridisk betraktning som Utdanningsdirektoratet har kommet med, bestrides det om de omstridte nasjonale prøvene og den omfattende, årlige Elevundersøkelsen, kan brukes som grunnlag for lærervurdering og lønnsdannelse, skriver VG.

I notatet heter det at opplysningene som samles inn, ikke kan benyttes til å kartlegge og evaluere lærere på individnivå, og at det vil være i strid med loven.

Dette støttes av kommunikasjonsdirektør Helge Lund i Utdanningsdirektoratet.

– Det er et grunnleggende prinsipp i personvernretten at personopplysninger samlet inn til ett bestemt formål, ikke kan benyttes til andre formål, med mindre de registrerte samtykker til slik bruk, skriver Lund i en epost til VG.

Elevundersøkelsen måler blant annet elevenes trivsel, forekomst av mobbing og bråk fra år til år i skolen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS