Ledelse

Anne Louise Hübert tilbringer hver sommer i Kenya. Her er hun med brødkurver som er flettet av damer i håndverksbedriften Morembo. Kurvene skal selges av Tilbords-kjeden i Norge.

Nødhjelpsgründeren

Anne Louise Hübert (26) var bare 19 år gammel da hun startet et hjelpeprosjekt som i dag berører 30 000 mennesker.

Publisert Sist oppdatert

Det startet med en drøm om å oppleve livet slik det egentlig er. Anne Louise Hübert hadde nettopp fullført videregående da hun la ut på det som skulle bli hennes livs reise; en reise som blant annet førte henne til den tørkerammede landsbyen Gombolo i Kenya.

Sju år seinere sysselsetter hun over 30 kenyanere på fulltid i hjelpeprosjektet Aid in Action. Hun leder driften av én barneskole og tre dagsentre for vanskeligstilte barn. Hun støtter videregående utdanning for 284 elever. Hun har administrert planting av 30 000 papayatrær og boring av brønner som forsyner 15 000 mennesker med vann. Flere hundre mennesker er sysselsatt på deltid i ulike bedrifter, blant annet veskeproduksjon.

– Det er flere måter å bli leder på. Man kan bli satt i en posisjon av andre, eller man kan gli inn i det og bli en leder ut fra den man er og det man gjør. Jeg føler at jeg tilhører den siste kategorien. Mange har fortalt meg at jeg inspirerer dem, sier Hübert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS