Arbeidsliv

Norwegian gikk fra minus til kraftig pluss

Norwegian hadde et resultat før skatt på 456 millioner kroner i årets andre kvartal. Flyselskapet tjener stadig mer på tilleggstjenester som bagasjegebyr og setevalg.

Publisert Sist oppdatert
Resultatet er en kraftig bedring fra samme periode i fjor, da selskapet gikk 137 millioner i minus.

– Dette har vært et godt kvartal for oss, med en positiv utvikling jevnt over hele rutenettet, ikke minst på langdistanserutene. Vi har fylt flyene, lansert nye ruter til spennende destinasjoner og ikke minst fått gode tilbakemeldinger fra kundene i form av to Skytrax-priser, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar til kvartalstallene.

Økt omsetning

Flyselskapets omsetning i andre kvartal i år var 5,86 milliarder kroner, en økning på drøyt 800 millioner fra den samme perioden i fjor.

Konsernsjef Kjos trakk fram inntekter som ikke er direkte knyttet til selve flybilletten, men til tilleggstjenester som bagasje, setevalg og endring av avganger. Der har veksten vært 25 prosent, og denne delen utgjør en stadig større andel av inntektene.

– Det utgjør nå 15 prosent, noe som har vært et mål for oss, forteller Kjos.

Mindre flytrøbbel

Under presentasjonen torsdag morgen la finansdirektør Frode Foss vekt på at utgiftene til såkalt wet lease har gått kraftig ned og beløp seg til 10 millioner. Denne typen leie innebærer at et flyselskapet leier inn fly fullstendig med besetning, vedlikehold og mer. Tidligere har Norwegian hatt kvartalsvise utgifter på opp mot 100 millioner kroner til dette som følge av flytrøbbel.

Mens den økte dollarkursen gir større kostnader innen blant annet leasing, motvirkes dette av lavere drivstoffpris. I tillegg har selskapet spart 42 millioner kroner i drivstoffutgifter fordi nye fly bruker mindre.

Powered by Labrador CMS